Studio040.nl
Live Live

Zware loting PSV: FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale

Gepubliceerd: Donderdag 30 augustus 2018 18:58 - Bijgewerkt: Donderdag 30 augustus 2018 19:15

Zware loting PSV: FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale

PSV moet het in de groepsfase van de Champions League opnemen tegen FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale.

Dat is donderdagavond gebleken uit de loting voor het meest prestigieuze clubvoetbaltoernooi. De loting kan als zwaar worden bestempeld voor de ploeg van coach Mark van Bommel.

Met FC Barcelona als tegenstander komen de echte wereldtoppers als Messi naar Eindhoven. De Catalanen maken ieder jaar weer kans om de Europese titel te winnen. Dat gebeurde nog in 2011 en 2015. Afgelopen seizoen werd FC Barcelona kampioen van Spanje.

Tottenham Hotspur is een club met een rijke historie. De afgelopen jaren is de club een vaste waarde in de subtop van de Engelse Premier League. Afgelopen seizoen eindigden de Spurs derde in de Engelse competitie.

Ook Internazionale wordt een zware dobber voor de Eindhovenaren. In 2010 won de club uit Milaan nog de Champions League. De ploeg eindigde vorig seizoen zevende in de Italiaanse competitie.

PSV bereikte de poulefase van de Champions League door in de laatste voorronde af te rekenen met BATE Borisov. In eigen huis werd Borisov met 3-0 opzij gezet. In Wit-Rusland werd het 2-3 voor PSV.

Deel deze pagina: