Studio040.nl
Live Live

Zieke fans toch met PSV-spelers het veld op dankzij robot

Gepubliceerd: Woensdag 03 april 2019 10:53 - Bijgewerkt: Woensdag 03 april 2019 15:30

Zieke fans toch met PSV-spelers het veld op dankzij robot

Tijdens de wedstrijd PSV - PEC Zwolle donderdagvond gaat één van de spelers van PSV het veld op met een robot in plaats van een kind.

Iedere thuiswedstrijd heeft PSV een FAN of the Match. Hierbij zet de PSV foundation een PSV-supporter in het zonnetje door ze onder andere samen met een speler het veld op te laten gaan tijdens de line-up. 


Alleen voor ernstige zieke fans is dat erg lastig. Daarom is er tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle een FAN of the Match op afstand. 

Primeur
De 14-jarige Natan mag dan als allereerste het veld op met behulp van de robot. Natan lijdt aan een ernstige vorm van kanker, en kan vanwege zijn behandeltraject zijn huis niet verlaten. Dankzij de robot kan Natan straks toch mee het veld op.

De robot vormt de mond, ogen en oren van de persoon op afstand. Dit maakt het mogelijk om kinderen die ziek zijn, en daardoor niet naar de wedstrijd kunnen komen, toch de kans te geven om bij de wedstrijd te zijn.

Inmiddels heeft PSV al zo'n 400 fans als FAN of the Match mogen ontvangen in het stadion, en door dit nieuwe initiatief is dit voortaan voor ieder kind mogelijk.

Deel deze pagina: