Studio040.nl
Live Live

Wielerfans verzamelen zich bij De Stam voor laatste bergetappe en uitsmijter

Gepubliceerd: Vrijdag 27 juli 2018 18:34 - Bijgewerkt: Vrijdag 27 juli 2018 18:47

Wielerfans verzamelen zich bij De Stam voor laatste bergetappe en uitsmijter

Een gratis uitsmijter voor wielerfans die de Tour de France komen kijken in Café De Stam.

Het café in Gerwen is de hotspot voor de wielrenliefhebbers uit Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Het was de stamkroeg voor de oude fanclub van wielrenner Steven Kruijswijk. De renner van Lotto-JumboNL komt uit Nuenen en rijdt een sterke Ronde van Frankrijk.

Waar het aan het begin van de laatste bergetappe nog rustig bleef en er dus ook niet heel veel uitsmijters geserveerd hoefden te worden, begon het café in Gerwen zo richting de laatste colls steeds drukker te worden. In de kroeg zitten niet alleen maar fans van Steven Kruijswijk, het zijn stuk voor stuk wielerliefhebbers.

Vooral het samen naar de Tour de France kijken, trekt de mannen naar Café De Stam. De gratis uitsmijter is mooi meegenomen, maar de beleving en het kijken met een pils en een babbeltje met gelijkgestemden maken zo'n middag 'kei gezellig', aldus één van de gasten.

Kruijswijk kende overigens geen topdag, ondanks dat de Nuenenaar plannen voor een aanval had. Hij werd negende en verloor een beetje tijd. Zijn teamgenoot Primoz Roglic won de zware bergetappe vrijdag. Zaterdag wacht er nog een individuele tijdrit en zondag Parijs.

Deel deze pagina: