Studio040.nl
Live Live

VV Tongelre wil maatschappelijke stadsdeelclub worden

Gepubliceerd: Dinsdag 10 april 2018 14:45 - Bijgewerkt: Dinsdag 10 april 2018 22:09

VV Tongelre wil maatschappelijke stadsdeelclub worden

Het moet bij VV Tongelre niet meer alleen om voetbal draaien.

Dat is de strekking van het nieuwe beleid van de club. Maandagavond presenteerde de projectgroep Tongelre haar visie aan de pers en de clubleden.

De projectgroep onderzoekt waar het heen moet met het noodlijdende Tongelre. Voetbal moet niet meer alleen de hoofdzaak zijn. Maatschappelijke projecten, daar valt veel winst te halen. Een conclusie die past binnen de visie van het stadsbestuur.

Dynamo
Concreet houdt het in dat bijvoorbeeld jongerenorganisatie Dynamo de voetballende jonkies een workshops breakdancen geeft. Of ze leert vloggen. Zodat de kinderen in contact komen met anderen. Daardoor doen ze sociale contacten op en hun ontwikkelen ze de taal.

Dynamo is niet de enige partner. Er wordt ook een samenwerking aangegaan met hulporganisaties Lumens en WIJeindhoven. Daar zijn nog geen concrete afspraken mee gemaakt. Het doel is om bovendien te starten met buitenschoolse opvang en huiswerkbegeleiding.

Gezonde voetbalvereniging
Al die initiatieven moeten leiden tot een groter ledenbestand. Van een kleine 300 nu naar 400 leden. Om vervolgens in vier of vijf jaar tijd weer een vitale vereniging te worden. De schuld van 100.000 euro moet in de loop der jaren ook weggepoetst zijn. Over twee jaar worden concrete afspraken gemaakt over een terugbetalingsregeling.

Deel deze pagina: