Studio040.nl
Live Live

VIDEO: PSV landskampioen na 3-0 zege op Ajax

Gepubliceerd: Zondag 15 april 2018 18:32 - Bijgewerkt: Zondag 15 april 2018 23:19

VIDEO: PSV landskampioen na 3-0 zege op Ajax

Het landskampioenschap is voor PSV, de Eindhovenaren hebben met 3-0 gewonnen van Ajax.

Door de overwinning op de Amsterdammers is PSV niet meer te achterhalen voor Ajax met nog drie wedstrijden te gaan. De Amsterdammers kregen wel wat kansen, maar Zoet stond telkens in de weg. De echt opgelegde kansen waren echter voor de Eindhovenaren en die werden ook verzilverd.

Eerste helft
PSV kwam in de eerste helft al op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Pereiro in de 23ste minuut en een rake kopbal van Luuk de Jong in de 38ste minuut. Waar de ploeg de eerste twintig minuten het moeilijk had, trok de ploeg van Philip Cocu het initiatief naar zich toe om het niet meer uit handen te geven.

Tweede helft
In de tweede helft begonnen de Eindhovenaren weer sterk. Dat resulteerde in de 54ste minuut tot de 3-0 van Steven Bergwijn. Door dat doelpunt was het verzet van Ajax vrijwel meteen gebroken. Er lukte nog maar weinig bij de Amsterdammers.

In de 80ste minuut werd de frustratie teveel bij Ajax en pakte Tagliafico zijn tweede gele kaart waardoor hij van het veld moest. Nog geen drie minuten daarna haalde de ingevallen Siem de Jong hard door op Lozano. De speler van Ajax ging er met direct rood af.

Het betekende het definitieve demasqué van Ajax in een kolkend Philips Stadion waar de fans na de 2-0 geen seconde meer gezeten hebben. Na de 3-0 trokken de fans in het stadion de kampioenshirts aan. Na het laatste fluitsignaal wist Ajax niet hoe snel het van het veld moest gaan, terwijl PSV uitzinnig van vreugde op het veld bleef

Volksfeest
De 24ste titel van PSV heeft tot een waar volksfeest geleid in en rondom Eindhoven. Niet alleen in stadion wordt er uitbundig feest gevierd, ook in de binnenstad op bijvoorbeeld het Stratumseind is het groot feest.


Al ver voor het begin van de wedstrijd stroomde de Eindhovense binnenstad vol met PSV-aanhangers. Die keken massaal hoe hun club Ajax bij vlagen alle hoeken van het veld liet zien. Met name het feit dat PSV kampioen is geworden tegen de directe concurrent maakt voor veel fans deze titel erg speciaal.

Huldiging
PSV wordt maandag om 19:00 uur gehuldigd op het Stadhuisplein in Eindhoven. Voorafgaand aan de huldiging trekt de ploeg van Phillip Cocu op de platte kar door de binnenstad. Er worden tienduizenden mensen verwacht bij de festiviteiten.

Studio040 doet vanaf 17:00 uur live verslag op de radio en tv van de rondrit op de platte kar en de huldiging op het Stadshuisplein.

Deel deze pagina: