Studio040.nl
Live Live

Van Bommel behoedt PSV-selectie voor gevaar degradatiekandidaat NAC

Gepubliceerd: Vrijdag 28 september 2018 16:30 - Bijgewerkt: Vrijdag 28 september 2018 17:50

Van Bommel behoedt PSV-selectie voor gevaar degradatiekandidaat NAC

PSV-coach Mark van Bommel kijkt uit voor NAC Breda, dat laatste staat in de competitie. "Een wedstrijd tegen PSV kan voor hun precies de ommekeer betekenen."

Van Bommel gaat terug naar 1998 om zijn gedachte kracht bij te zetten. Hij was toen nog speler van Fortuna Sittard. De Limburgers wonnen toen de wedstrijd tegen RKC Waalwijk met 3-2, nadat ze 2-0 achter hadden gestaan. Ze klommen toen van de laatste plaats uiteindelijk op naar de zevende plek als eindpositie dat seizoen. "Naar zoiets is NAC op zoek."

De trainer reageert op de onrust bij hun tegenstander en het vertrek van algemeen directeur Justin Goetzee en technisch directeur Hans Smulders bij de Bredanaars. "De trainer doet goed werk, maar als het er niet uitkomt wordt het onrustig. En dat werkt toch door.”

Op volle toeren
In tegenstelling tot NAC draait PSV op volle toeren in de Eredivisie. Het staat met vijf punten los bovenaan in de competitie. "Het hele team doet het goed en als het team functioneert kunnen individuen uitblinken", aldus Van Bommel over linksback José Angeliño. Die speelde vorig seizoen nog bij NAC. "PSV is een ander niveau maar hij past zich, net als bijvoorbeeld Dumfries, heel goed aan. Dat is mooi om te zien. We hebben er kwaliteitsspelers bijgekregen en die doen het allemaal goed."

Nog een aanwijzing dat PSV lekker draait is het oproepen van Pablo Rosario voor het Nederlands elftal. Voor het eerst zit de 21-jarige middenvelder bij de voorselectie. Rosario zal niet gaan zweven, verwacht Van Bommel: "Mijn spelers zijn volwassen genoeg om hier goed mee om te gaan. Deze selectie is ook ver genoeg om er goed mee om te gaan en af en toe te corrigeren. Ik denk niet dat zij gaan zweven."


PSV speelt zaterdagavond om 18.30 uur in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda. Studio040 doet op de radio live verslag van de wedstrijd.

Deel deze pagina: