Studio040.nl
Live Live

Ultras Eindhovia stoppen noodgedwongen na diefstal sfeerdoek

Gepubliceerd: Woensdag 07 februari 2018 10:50 - Bijgewerkt: Woensdag 07 februari 2018 17:42

Ultras Eindhovia stoppen noodgedwongen na diefstal sfeerdoek

De sfeermakers van FC Eindhoven, Ultras Eindhovia stopt ermee.

De fanatieke supporters moeten noodgedwongen stoppen nu hun groepsdoek is gestolen, het belangrijkste doek van de ultra's. Ze bewaarden hun doeken op een aparte plaats in het stadion. Afgelopen vrijdag kwam Ultra Eindhovia erachter dat er was ingebroken en dat alles weg was. zegt een woordvoerder van FC Eindhoven. 'Andere waardevollere spullen hebben ze laten staan. Het ging ze dus vooral om de doeken', zegt hij. De daders zijn dus hoogstwaarschijnlijk fanatieke supporters van een tegenpartij uit de Jupiler League.

Het is een ongeschreven regel in de ultra-supporterswereld. Als je belangrijkste doek wordt gestolen door fanatieke aanhang van de tegenpartij, dan sta je zo voor aap dat je niks anders kunt doen dan de stekker eruit trekken.

Ultras Eindhovia werd in 2012 opgericht door Maikel Bartels en Tim van Poppel. Ze richten de groep op omdat ze vonden dat het wel wat fanatieker kon bij FC Eindhoven. Er was niet echt een spandoekencultuur aan de Aalsterweg. Sindsdien de oprichting heeft Ultras Eindhovia allerlei sfeeracties gemaakt, van doeken over rivaal Helmond Sport, tot een bordjesactie of een carnavalschaos in het uitvak bij Jong Ajax.

Of Ultras Eindhovia een doorstart maakt onder een andere naam is nog niet duidelijk.

De supporters nemen afscheid op hun eigen site.
'Ze kunnen alles van ons afpakken, maar onze trots, onze passie, onze vriendschap, maar vooral onze clubliefde blijft voor altijd bestaan! Wij waren Ultras Eindhovia.... Wij zijn FC Eindhoven!

Deel deze pagina: