Studio040.nl
Live Live

Ton van Genugten tweede in achtste etappe Dakar Rally

Gepubliceerd: Woensdag 16 januari 2019 07:31

Ton van Genugten tweede in achtste etappe Dakar Rally

Ton van Genugten is in achtste etappe van de Dakar Rally in Zuid-Amerika als tweede geëindigd. De coureur uit Eersel gaf 22 seconden toe op de Russische winnaar Dmitry Sotnikov (Kamaz).

Van Genugten kwam goed uit de startblokken in de achtste etappe, als tweede truck in de tweede golf. Vijf trucks, waaronder die van Gerard de Rooy uit Son en Maurik van den Heuvel, waren drie uur eerder gestart. Omdat Van den Heuvel de laatste van de vijf was, moest hij dus uren wachten tot Van Genugten er was.

Na ruim 130 kilometer viel Van den Heuvel om, en hielp Van Genugten hem bij het overeind zetten van de truck. 'Dat kostte een half uur, maar het ging toch vrij goed, dus dan rijd je er met een goed gevoel weer vandaan', aldus Van Genugten. Uiteindelijk wist de coureur uit Eersel toch de tweede plek te behalen. Van den Heuvel werd elfde op een achterstand van bijna vijf uur.

In het algemeen klassement staat Van Genugten vijfde. Gerard de Rooy is de beste Nederlander op plek drie. De Russen Sotnikov en Nikolaev staan op plaats 1 en 2.

Deel deze pagina: