Studio040.nl
Live Live

Technische staf PSV kent nog veel vraagtekens

Gepubliceerd: Vrijdag 22 juni 2018 13:09 - Bijgewerkt: Vrijdag 22 juni 2018 19:54

Technische staf PSV kent nog veel vraagtekens

Ondanks de aanstelling van Mark van Bommel als nieuwe trainer van PSV, kent de technische staf van de club nog veel vacatures.

Na het vertrek van Marcel Brands naar Everton is er nog een technisch directeur nodig. Ook moet algemeen directeur Toon Gerbrands op zoek naar een nieuw hoofd opleidingen. 'Pascal Jansen heeft aangegeven dat hij weer op het veld wil staan en vertrekt daarom'. Jansen was pas één jaar aan het werk op De Herdgang.

Hoewel de opvolging van Phillip Cocu en zijn assistent Chris van der Weerden nu geregeld is, is het nog onduidelijk of Bert van Marwijk een rol krijgt bij PSV. En zo ja, wat voor rol. Van Marwijk is nu nog bondscoach van Australië. Zijn schoonzoon Mark van Bommel is zijn assistent en keert na het WK direct terug naar PSV.

Ruud Brood
Ook rond assistent Ruud Brood bestaat nog de nodige onduidelijkheid. Het contract van de eerste assistent van PSV loopt af op 30 juni. Het is nog onduidelijk of hij zijn contract gaat verlengen. Volgens Gerbands gaat er eerst een gesprek komen tussen Brood en de nieuwe coach Van Bommel.

Onder 19
Omdat Mark van Bommel hoofdcoach wordt bij PSV en zijn assistent Jürgen Dirkx meegaat, moet ook op zoek naar een nieuwe trainer en assistent voor PSV onder 19. Het jeugdelftal werd afgelopen seizoen nog landskampioen onder Van Bommel.


Al met al zijn er dus nog een hoop gaten te vullen voor Toon Gerbrands. Op de persconferentie van vrijdagmiddag gaf de algemeen directeur aan dat de komende week al gesprekken worden gevoerd met de betrokkenen over de verdere invulling van de technische staf. Feit is dat die er voor komend seizoen compleet anders uit gaat zien.

Deel deze pagina: