Studio040.nl
Live Live

Studio040 weer genomineerd voor titel "Omroep van het jaar"

Gepubliceerd: Dinsdag 23 mei 2017 17:55 - Bijgewerkt: Maandag 06 november 2017 14:08

Studio040 weer genomineerd voor titel

Stadsomroep Studio040 is opnieuw genomineerd voor de titel "Best lokale zender van Nederland". De jury prijst de omroep voor de kwaliteit van het nieuws, de ontwikkeling van de online activiteiten, en de kweekvijver voor talent bij radiozender Glow FM.

Het is de vierde maal dat de omroep genomineerd is voor de prestigieuze titel. In 2015 werd de Eindhovense zender uitgeroepen tot beste van Nederland. In 2016 mocht de omroep niet meedingen naar de titel, omdat ze als titelhouder in de jury zat.
Studio040 is actief met diverse online activiteiten, een televisiezender met dagelijks nieuws en twee radiozenders. De omroep heeft een licentie voor Eindhoven en is door samenwerkingsverbanden ook actief in Geldrop-Mierlo en Nuenen.
De afgelopen jaren zijn er diverse talenten van Studio040 en Glow FM doorgestroomd naar landelijke zenders. Michiel Jurrjens (SLAM), Rob Janssen (3FM/SBS6), Joost Swinkels (Qmusic) en Lieke de Kok (3FM) zijn daar enkele recente voorbeelden van.
Daarnaast zitten ook enkele radio DJ's van Studio040 en Glow FM in de opleidingstrajecten van landelijke omroepen. Voormalig Glow FM DJ's Bas Menting en Rob Janssen werden afgelopen jaar zelfs genomineerd voor een Marconi Award.
Dit zijn alle omroepen die genomineerd zijn voor Omroep van het Jaar:
1. Alphen aan den Rijn: Studio Alphen
2. Bergen op Zoom: Zuidwest TV & Zuidwest FM
3. Eindhoven: Studio040
4. Enschede: TV Enschede FM
5. Maastricht: RTV Maastricht
6. Midden Delfland, Westland, Maassluis: WOS MEDIA
7. Montferland, Oude IJsselstreek, Doetinchem: REGIO8
8. Rotterdam: OPEN Rotterdam
9. Venlo: Omroep Venlo
Vorig jaar werd OOG uit Groningen uitgeroepen tot Lokale Omroep van het Jaar 2016.
Bij de selectie van deze omroepen is onder meer gelet op: gevarieerde programmering met dagelijks actueel nieuws op alle platforms conform het LTMA (Lokaal Toereikend Media Aanbod), kwaliteit en continuïteit van onder meer het journalistieke aanbod en de bedrijfsvoering, lokale verbondenheid, gebruik van nieuwe mediatechnologieën, kweekvijver van talent, vernieuwende programmaformats en de samenwerking met andere (lokale) media in de regio.
De genomineerde omroepen moeten in een filmpje van max. 3 minuten zichzelf presenteren aan de jury. In deze film laten ze zien waar de omroep voor staat. Op vrijdag 30 juni worden vertegenwoordigers van de omroepen bevraagd door de jury over het filmpje en de reeds ingestuurde vragenlijst.
Op zaterdag 9 september wordt De Lokale Omroep van het Jaar bekend gemaakt op het Media Park in Hilversum, tijdens de Open Studio Dagen. Dan worden ook De Lokale Omroep Awards 2017 uitgereikt.
De jury van het Onderdeel De Lokale Omroep van het Jaar 2017 bestaat uit: Voorzitter Toine van Peperstraten (presentator FOX Sports, SBS6 voetbal), Jurre Bosman (directeur NPO Radio), Mezen Dannawi (NPO, Strategie en Beleid), Sieb Kroeske (docent Radiomanagement Hogeschool InHolland), Noël Lebens (wethouder Sittard-Geleen, ambassadeur lokale omroep namens VNG), Frits Lintmeijer (Adviseur strategie, organisatie, communicatie, politiek), Alexander Pleijter (onderzoeker journalistieke innovatie en docent online journalistiek Universiteit Leiden) en Annelies van Santen (OOG, de Lokale Omroep van het Jaar 2016).

Reageren op dit bericht
Deel deze pagina: