Studio040.nl
Live Live

Studio040 verhuist naar Designhuis

Gepubliceerd: Maandag 09 oktober 2017 23:50 - Bijgewerkt: Maandag 06 november 2017 13:39

Studio040 verhuist naar Designhuis

De Eindhovense omroep Studio040 verhuist komend najaar naar de binnenstad. De studio's van Studio040 en radiozender Glow FM worden gevestigd in het Designhuis, pal naast het Eindhovense stadhuis. De omroep is nu nog gevestigd in een oud bedrijfsverzamelgebouw aan de Ruysdaelbaan in Tongelre.

Volgens directeur Michiel Bosgra is de omroep dringend toe aan betere huisvesting. "De omroep zit hier al zo'n tien jaar. In die periode is er heel veel veranderd. Er is een professionele nieuwsredactie opgebouwd, er worden dagelijks televisieprogramma's gemaakt en er is een tweede radiozender bij gekomen. We zijn hier echt uit ons jasje gegroeid."

Op de nieuwe locatie wil de omroep meer toegankelijk zijn voor de inwoners van de stad. "Mensen moeten hier kunnen binnenwandelen om even een nieuwtje te melden. Er komt een radiostudio in een soort vissenkom, zodat je kunt meekijken hoe de programma's gemaakt worden. En we willen veel vaker samenwerken met andere organisaties, in de vorm van talkshows en registraties van stadsdebatten."

In het Designhuis zijn meerdere Eindhovense organisaties gevestigd, zoals de Stichting Cultuur Eindhoven. Het pand is eigendom van de gemeente Eindhoven en in beheer bij Stichting Ruimte. Die stichting heeft grootse plannen met het pand, zegt business-developer Tim Dekker: "De voormalige rechtzaal in het pand wordt omgebouwd tot televisiestudio. De gebruikers van het pand ontwikkelen gezamenlijk nieuwe concepten voor televisie online. Ook studenten van Fontys, TU/e en Design Academy Eindhoven worden daarbij betrokken."

De afgelopen jaren heeft Studio040 een aantal keren onderzocht of nieuwe huisvesting mogelijk was samen met andere mediabedrijven. "Dat lijkt ons nog steeds een geweldig plan. Daar is alleen meer tijd voor nodig, en wij konden echt niet langer wachten met verhuizen", zegt Bosgra.
 

Deel deze pagina: