Studio040.nl
Live Live

Studio040 start samenwerking met NU.nl

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 09:00 - Bijgewerkt: Donderdag 07 februari 2019 08:59

Studio040 start samenwerking met NU.nl

Nieuwsberichten van Studio040 zijn vanaf vandaag ook te lezen bij NU.nl, de grootste nieuwssite van Nederland.

 Een selectie van het nieuws van Studio040 is voortaan dagelijks te zien op een aparte pagina, NU.nl/eindhoven . Gebruikers van de mobiele app van NU.nl in Eindhoven die hun locatiegegevens delen, krijgen op de voorpagina een speciaal blok met Eindhovense headlines te zien.


Een vergelijkbare samenwerking heeft NU.nl al langer in een aantal andere regio’s, waaronder Amsterdam, Utrecht, Groningen en Breda. "Na de steden in de Randstad, wonen in Eindhoven de meeste NU.nl-gebruikers. Het zal je dus niet verbazen dat ik hartstikke blij ben dat we het leven van de Eindhovenaren een stukje completer kunnen maken met regionaal nieuws in hun NU.nl-app", vertelt Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl.

Voor Studio040 is de samenwerking interessant vanwege het aanvullende bereik dat zo ontstaat. Hoofdredacteur van Studio040 Michiel Bosgra is blij met de samenwerking: "Studio040 brengt dagelijks veel nieuws uit Eindhoven. Door deze samenwerking met NU.nl bereiken we een groep mensen die ons nieuws nu misschien nog niet zien."

NU.nl richt zich sterk op het ‘harde’ nieuws. Dit wordt ook zichtbaar bij de uitwisseling met Studio040. Berichten die op de eerste dag werden uitgewisseld, gingen over de discussie over toeristenbelasting in de regio, de innovatieve energieopslag via brandbaar ijzerpoeder en de bekostiging van een eventueel designmuseum.

Deel deze pagina: