Studio040.nl
Live Live

Steven Kruijswijk knap vijfde in Tour de France

Gepubliceerd: Zaterdag 28 juli 2018 18:01

Steven Kruijswijk knap vijfde in Tour de France

Wielrenner Steven Kruijswijk uit Nuenen heeft zaterdagmiddag de vijfde plaats veilig gesteld in de Tour de France.

De Nuenenaar reed een prima tijdrit waarin hij zestiende werd. De Nederlander Tom Dumoulin won de individuele tijdrit over 31 kilometer. Steven Kruijswijk hield knap stand in de voorlaatste etappe van de Ronde van Frankrijk en wist Mikel Landa van zich af te houden. Het ligt niet in de verwachting dat er in de laatste etappe naar Parijs nog iets veranderd.


'Het is lekker dat ik vijfde word in een deelnemersveld als dit. Natuurlijk spreek je vooraf je ambitie uit en voor mij was dit een realistische eindklassering, maar je moet het toch maar even doen. Ik ben heel tevreden', zo laat Kruijswijk voor de camera van de NOS weten.

Tegenstand
Team Sky heeft de laatste jaren de Tour de France gedomineerd met Christopher Froome, dit jaar is het Geraint Thomas die de Britten de eindzege bezorgd. Toch vindt Kruijswijk dat zijn ploeg goed tegenstand heeft geboden deze editie van de Tour. 'We staan ons mannetje en dat maakt ons trots. Primoz Roglic wordt ook nog vierde. In de toekomst gaan we nog meer van hem zien.'

Kruijswijk liet zich in de etappe naar Alpe d'Huez goed zien en liet het Nederlandse wielerpubliek lang hopen op een overwinning op de 'Nederlandse berg'. De renner uit Nuenen werd na na een indrukwekkende solo van zeventig kilometer enkele kilometers voor de top van de col ingerekend door Christopher Froome.

Topniveau
Met de vijfde plek in het eindklassement van de Tour de France in een zeer sterk deelnemersveld lijkt de Nuenense wielrenner weer helemaal terug. In de Giro van 2016 verspeelde de renner van LottoNL-Jumbo de eindzege door een val. Daarna is hij lange tijd niet op absoluut topniveau geweest.

'Terwijl het er dus wel inzat. Het ging even minder, maar ik ben weer terug. Nu eindig ik in de Tour als vijfde en Tom Dumoulin als tweede. Nederland heeft het weleens slechter gedaan”, vertelde Kruijswijk op camera. De laatste podiumplaats van een Nederlander in de Tour was namelijk voor Erik Breukink in 1990, die derde werd.

Profcriteriums
Zondag finisht de Tour de France in Parijs op de Champs-Élysées. Steven Kruijswijk rijdt vervolgens enkele profcriteriums in eigen land. De Nuenenaar rijdt Daags na de Tour Boxmeer op maandag, op dinsdag de Acht van Chaam en op woensdag in Wateringen.

Deel deze pagina: