Studio040.nl
Live Live

Simpelweg winnen: Jacht op koppositie gaat door voor PSV

Gepubliceerd: Donderdag 25 april 2019 07:26 - Bijgewerkt: Donderdag 25 april 2019 10:46

Simpelweg winnen: Jacht op koppositie gaat door voor PSV

De volgende horde op jacht naar de koppositie staat op PSV te wachten. Donderdagavond om 20.45 uur speelt de ploeg van Mark van Bommel tegen Willem II in Tilburg. “Wij moeten winnen. Zo simpel is het", benadrukt de hoofdcoach.

En Van Bommel weet het: er is niets anders te doen dan winnen. Ajax is de favoriet nu", vertelt de coach. "Wij moeten winnen, ongeacht wat Ajax doet. Dus of we nu voor, na of gelijktijdig met Ajax spelen, dat maakt niets uit."

Ondanks dat PSV eerder dit seizoen met 6-1 van de Tilburgers won, is het zeker geen eenvoudige tegenstander. Vorig jaar beleefde de Eindhovenaren hun absolute dieptepunt tegen Willem II, toen er met 5-0 verloren werd in Tilburg. "Willem II-uit is inderdaad een lastige wedstrijd voor ons", vertelt Van Bommel. "Vorig jaar was ik er zelf nog niet bij, maar een aantal spelers van ons wel. Dat het niet makkelijk wordt, is duidelijk. Het is een ploeg die al een seizoen lang min of meer hetzelfde speelt en daarmee hebben zij succes. Als je duidelijk bent, weet wat je wil, zie je dat terug op het veld.”

Érick Gutiérrez
Op de persconferentie voorafgaand aan het duel wordt ook nog even aandacht besteed aan Érick Gutiérrez. De nieuweling die nog maar bar weinig speeltijd krijgt van Van Bommel. "Wij hebben een bepaald spelconcept waarin je heel specifieke dingen van spelers vraagt. Daar is hij naar op weg. Aanvallend is hij sterk, maar hij heeft ook zelf aangegeven dat hij moeite heeft met het spelconcept zoals we dat in Nederland hebben. Het komt er wel uit hoor. Daar maak ik me echt geen zorgen over.”

Deel deze pagina: