Studio040.nl
Live Live

Ranomi Kromowidjojo gaat tot 2020 door met zwemmen

Gepubliceerd: Donderdag 10 augustus 2017 11:55 - Bijgewerkt: Woensdag 15 november 2017 11:33

Ranomi Kromowidjojo gaat tot 2020 door met zwemmen

Zwemster Ranomi Kromowidjojo gaat gewoon door met zwemmen tot de Olympische Spelen van 2020. Tijdens een persconferentie voorafgaand aan de Swimcup in Eindhoven hielp ze alle geruchten de wereld uit dat ze ging stoppen.

De topzwemster had voorafgaand aan het wereldkampioenschap in Hongarije al besloten dat ze door ging. 'Kromo' wilde namelijk niet haar resultaten tijdens het WK haar keuze zouden beïnvloeden.

De afgelopen weken werd er gespeculeerd over de toekomst van Ranomi Kromowidjojo. Sommige media hintte naar een afscheid van het wedstrijdbad, maar aan die geruchten komt dus nu een eind tot aan de Olympische Spelen in Tokio.

Maandag zwom 'Kromo' in Berlijn tijdens de wereldbekerwedstrijden nog een nieuw wereldrecord op de 50 meter vrije slag. Ze pakte daarmee haar eigen wereldrecord terug van haar Zweedse collega Sarah Sjöström. Met een tijd van 22,93 dook ze als eerste vrouw onder de 23 seconden.

De 26-jarige zwemster zwemt morgen en vrijdag in Eindhoven tijdens de FINA Swimcup, daarna gaat ze een paar weken op vakantie.

Deel deze pagina: