Studio040.nl
Live Live

PSV woedend over verplaatsen wedstrijd van Ajax

Gepubliceerd: Donderdag 21 februari 2019 08:54 - Bijgewerkt: Donderdag 21 februari 2019 09:12

PSV woedend over verplaatsen wedstrijd van Ajax

De leiding van PSV heeft boos gereageerd op het besluit van de KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen van 2 naar 13 maart.

Woordvoerder Thijs Slegers zegt op Twitter: ´Een maand geleden zijn er afspraken opgetuigd voor komend seizoen. Dat er nu eenzijdig is besloten om deze wijziging door te voeten is tegen alle afspraken in.´ Ook PSV-directeur laat zich er in heldere woorden over uit. ´PSV is voorstander om Europees spelende teams te helpen in het competitieschema. Kwaadheid richt zich op de KNVB, die alle gemaakte afspraken eenzijdig, zonder overleg, heeft veranderd.´ 

De KNVB heeft de wedstrijd uitgesteld om Ajax rust te gunnen in de aanloop naar de return van 5 maart met Real Madrid in de achtste finale van de Champions League. Het gevolg hiervan is dat PSV anderhalve week lang een speelronde voorloopt op de grootste concurrent. Volgens PSV geeft dit Ajax teveel voordeel.

De KNVB vindt dat de beslissing wel past binnen de eerdere afspraken. "In het belang van het Nederlandse voetbal hebben we voorafgaand aan dit seizoen met alle clubs afgesproken om zoveel mogelijk rekening te houden met de Europese verplichtingen van de Nederlandse clubs", zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen.

PSV overweegt vooralsnog geen rechtszaak aan te spannen. PEC Zwolle onderzoekt al wel of dat zin heeft.

Deel deze pagina: