Studio040.nl
Live Live

PSV wint in slotfase van VVV, loopt verder uit op Ajax

Gepubliceerd: Zondag 17 maart 2019 16:46

PSV wint in slotfase van VVV, loopt verder uit op Ajax

Het was een moeizame wedstrijd voor PSV in Limburg, maar uiteindelijk werd er met 1-0 gewonnen bij VVV. Het was Lozano die in de slotfase van de wedstrijd wist te scoren. En omdat Ajax verloor van AZ, verstevigen de Eindhovenaren hun koppositie in de Eredivisie.

Lang leek de wedstrijd tegen VVV op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. PSV kwam maar moeilijk door de defensie van de Limburgers heen. Ondertussen moest Zoet aan de andere kant een aantal keer kansen van de Venlonaren keren.

Slotfase
Pas in de 82ste minuut viel het doelpunt, dat direct het winnende bleek. Opnieuw dus is de slotfase beslissend voor de roodwitten. 'We moeten hier niet op leunen', analyseerde Luuk de Jong na afloop voor de camera van FOX Sports, 'maar we weten wel dat we de kwaliteiten hebben om nog te scoren. En dat gebeurde.'

Ook coach Mark van Bommel toonde zich opgelucht met het late doelpunt. 'Ja natuurlijk ben ik opgelucht. We hadden het heel moeilijk tegen een stugge tegenstander. Op kunstgras, dat helpt niet mee.'

Ajax
Ajax moest dit weekend aantreden tegen AZ, dat deze middag te sterk bleek voor de Amsterdammers. Daardoor is de voorsprong van PSV op de nummer twee nu opgelopen tot vijf punten.

Deel deze pagina: