Studio040.nl
Live Live

PSV met 4-0 onderuit in Barcelona

Gepubliceerd: Dinsdag 18 september 2018 21:03 - Bijgewerkt: Woensdag 19 september 2018 19:32

PSV met 4-0 onderuit in Barcelona

PSV is de Champions League gestart met een ruime nederlaag. Uit bij FC Barcelona werd het 4-0.

Ondanks de fikse nederlaag presteerden de Eindhovenaren naar vermogen. Met name in de eerste helft had PSV via Pereiro en Bergwijn kansen om op voorsprong te komen tegen een van de sterkste teams ter wereld.

Voor rust deed de ploeg van coach Van Bommel zeker niet onder voor FC Barcelona. Toch was het de klasse van Messi die de ruststand van 1-0 bepaalde. Via een precies geplaatste vrije trap krulde hij de bal achter doelman Zoet.

Na rust bleef PSV hoop houden op de gelijkmaker. Maar FC Barcelona voerde de druk op. Na vijf kwartier werd het duel beslist. Dembele speelde zichzelf vrij en schoot van afstand de 2-0 binnen. Daarna ging het hard. Kort daarop was het opnieuw Messi die scoorde. Drie minuten voor tijd was het weer de meester zelf, die tekende voor een hattrick en de eindstand op 4-0 bepaalde.

PSV probeerde in de slotfase nog wel een eretreffer te maken, maar zonder succes. Lozano scoorde, maar stond buitenspel. Ook Malen kreeg nog een goede kans. De laatste tien minuten speelde FC Barcelona met tien man, na een tweede gele kaart voor Umtiti.

De Eindhovenaren spelen in groep B en de andere wedstrijd ging tussen Internazionale en Tottenham Hotspur. De Italianen wisten in de slotfase de overwinning binnen te slepen na lange tijd met 0-1 achter gestaan te hebben. Uiteindelijk wordt het 2-1 in Milaan. PSV wacht zondag weer een pittige wedstrijd thuis tegen Ajax.

Deel deze pagina: