Studio040.nl
Live Live

PSV met één been in Champions League na winst bij BATE Borisov

Gepubliceerd: Dinsdag 21 augustus 2018 22:51 - Bijgewerkt: Dinsdag 21 augustus 2018 23:16

PSV met één been in Champions League na winst bij BATE Borisov

PSV heeft zich een hele goede uitgangspositie verschaft om dit seizoen weer mee te spelen in de Champions League. Dinsdagavond werd in de play-offs voor het miljoenenbal met 2-3 gewonnen bij BATE Borisov.

Vooraf werd de tegenstander bestempeld als een lastige stugge ploeg voor de Eindhovenaren. En in de eerste fase van het duel had PSV het ook lastig. Al snel kwamen de Wit-Russen op voorsprong via Tuominen. Borisov kreeg daarna zelfs kansen op de 2-0.

Het duurde een tijd voor PSV uit zijn schulp kwam. Een strafschop na ruim een half uur spelen hielp daarbij, na een handsbal. Pereiro wist de penalty daarna te benutten. Na de 1-1 kreeg PSV de kansen om voor rust om voorsprong te komen. Kopballen van Lozano en De Jong zijn net niet doeltreffend.

Na rust ging het team van coach Van Bommel verder waar het gebleven was. Eerder was Bergwijn dichtbij een treffer, maar na zestig minuten is het echt raak. Een prachtig afstandsschot van Lozano zorgt voor de 1-2. PSV kan op dat moment de score opvoeren, maar verzuimt dat. Vooral De Jong is dichtbij de 1-3, maar schiet hoog over als hij alleen voor de keeper staat.

Daar waar PSV vergeet te scoren, is het vlak voor tijd aan de andere kant wel raak. Borisov komt via Hleb terug in de wedstrijd. Toch weet PSV een minuut later het vonnis te voltrekken, en de winst binnen te halen. Na een harde voorzet van Angelino weet jeugdspeler Malen raak te koppen.

PSV moet het werk volgende week afmaken. In eigen huis hebben de Eindhovenaren genoeg aan een gelijkspel of een 0-1 of 1-2 verlies om de Champions League te bereiken. De wedstrijd is live te volgen bij Studio040 radio. Bij radiozender GlowFM zijn er kaarten te winnen voor het duel.

Deel deze pagina: