Studio040.nl
Live Live

PSV loopt opnieuw averij op

Gepubliceerd: Zaterdag 16 februari 2019 21:50 - Bijgewerkt: Maandag 18 februari 2019 07:41

PSV loopt opnieuw averij op

PSV heeft opnieuw punten laten liggen in strijd om de landtitel. Zaterdagvond bleven de Eindhovenaren bij SC Heerenveen steken op 2-2.

Lange tijd zag het ernaar uit dat PSV onderuit zou gaan in Friesland. Binnen een half uur stond er 2-0 op het scorebord. Na drie minuten schoot Van Bergen de thuisploeg op voorsprong. Hoewel er vervolgens kansen zijn aan beide kanten, is het vooral Heerenveen dat trefzeker is. Vlap tekent voor de 2-0.

De laatste fase van de eerste helft is voor PSV. Hoewel de Eindhovenaren nog goed wegkomen, en een 3-0 achterstand weten te voorkomen, is Bergwijn voor rust een paar keer dichtbij de aansluitingstreffer.

Na de pauze zet PSV aan, wat tot kansen leidt. Ook brengt coach Van Bommel vers bloed in met Gakpo. Het loont, want na een uur spelen zet Pereiro de Eindhovenaren op 2-1. Dat blijft het tot de laatste minuut van de blessuretijd. Invaller Malen weet een nederlaag te voorkomen, en beperkt de schade voor PSV: 2-2.

Het is de derde 2-2 op rij voor PSV in een uitwedstrijd. Na de winterstop werd er ook gelijk gespeeld bij FC Emmen en FC Utrecht. Ajax kan zondag twee punten inlopen door thuis van NAC te winnen. PSV blijft koploper.

Deel deze pagina: