Studio040.nl
Live Live

PSV lijdt eerste competitienederlaag tegen Feyenoord

Gepubliceerd: Zondag 02 december 2018 16:48 - Bijgewerkt: Maandag 03 december 2018 08:01

PSV lijdt eerste competitienederlaag tegen Feyenoord

PSV is zondag bij Feyenoord voor het eerst onderuit gegaan in de competitie. In Rotterdam werd het 2-1 voor de thuisploeg.

Vooral in de eerste helft legde PSV het af op basis van strijd en inzet. Ook waren de Eindhovenaren slordig bij passes, en werd er vaak balverlies geleden. Pas na ongeveer een uur begon het een beetje te lopen bij PSV, maar dat bleek te laat.

Feyenoord begon goed aan het duel, en kreeg al meteen een aantal kansen. Na een klein half uur sloegen de Rotterdammers toe, via een goal uit de omschakeling. Jorgensen maakte de 1-0. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Dit keer was het Larsson die het net wist te vinden. Voor rust kreeg Feyenoord zelfs nog een goed kans op 3-0. Jorgensen schoot over.

Na de pauze kwam Feyenoord opnieuw aardig uit de startblokken. Doelman Zoet hield PSV met een redding op de been. Toch kreeg PSV daarna steeds meer grip op de wedstrijd, ook met de invalbeurten van Malen en Gutierrez.

Het betere spel resulteerde na ruim zeventig minuten spelen in een goal. Na een goede pass van Gutierrez scoorde Bergwijn. Daarop kwamen er kansen voor Bergwijn en Malen. Toch misten de aanvallers scherpte, en bleef het 2-1.

Ondanks de nederlaag blijft PSV koploper. Ajax is wel drie punten ingelopen. De ploeg van coach Mark van Bommel staat nu nog op twee punten voorsprong van de Amsterdammers.

Deel deze pagina: