Studio040.nl
Live Live

PSV in slotfase onderuit bij Tottenham Hotspur

Gepubliceerd: Dinsdag 06 november 2018 23:17 - Bijgewerkt: Woensdag 07 november 2018 10:02

PSV in slotfase onderuit bij Tottenham Hotspur

Na een lange voorsprong heeft PSV dinsdagavond in de slotfase toch moeten buigen voor het Engelse Tottenham Hotspur. In de Champions League-wedstrijd in Londen werd het 1-2.

PSV kwam goed uit de startblokken. Al na twee minuten stond er 0-1 op het scorebord. Luuk de Jong kopte raak.

Na de openingstreffer zetten de Engelsen PSV flink onder druk. De Eindhovense keeper Zoet wist een tegentreffer meerdere keren te voorkomen. Tot de rust had de ploeg van Van Bommel het nodige geluk, en behield zo de voorsprong.

Na rust kreeg PSV twee kansen. Eerder via Bergwijn, daarna mist Pereiro via het hoofd. Daarna voerde Tottenham de druk weer op, en dit keer hield PSV geen stand. Een kwartier voor tijd weet Kane te tekenen voor de gelijkmaker.

Toch kreeg PSV vijf minuten later een goede kans, om alsnog de drie punten mee naar Eindhoven te nemen. Malen kwam alleen voor de keeper, maar stuitte op doelman Gazzaniga. Waar PSV verzuimde te scoren, was het één minuut voor tijd raak aan de andere kant van het veld. Opnieuw was Kane trefzeker.

Met de nederlaag is PSV Europees zo goed als uitgeschakeld. De Eindhovenaren staan nu op de laatste plek in de poule, drie punten achter nummer drie Tottenham. De derde plaats geeft uitzicht op een plekje in de Europa League na de winterstop. Nummer 1 en 2 plaatsen zich voor de volgende rond in de Champions League. FC Barcelona en Inter Milaan staan op ruime voorsprong, met zeven en tien punten.

Deel deze pagina: