Studio040.nl
Live Live

PSV eert Salcido met 'Mexicaanse avond'

Gepubliceerd: Zaterdag 08 december 2018 00:46 - Bijgewerkt: Zaterdag 08 december 2018 11:25

PSV eert Salcido met 'Mexicaanse avond'

Met een speciale 'Mexicaanse avond' heeft PSV oud-speler Carlos Salcido benoemd tot ambassadeur van PSV in Mexico.

PSV hoopt met de eretitel de "toch al warme band met Mexico verder uit te bouwen". De uitreiking van de eretitel werd verricht door de ambassadeur van Mexico in Nederland, Mauricio Torres Córdova.

De club kondigde vorige week al aan werk te maken van de nauwere band met de oud-spelers.

Spelers
De hechte band tussen PSV en Mexico blijkt uit het grote aantal Mexicaanse spelers, zowel nu als in het verleden. De huidige spelers Hirving Lozano en Érick Gutiérrez komen uit Mexico. In het verleden speelde Salcido dus voor PSV, maar bijvoorbeeld ook middenvelder Andrés Guardado.

Behalve Salcido heeft ook Francisco Rodriguez de ambassadeursfunctie aanvaard, maar hij moest vanwege gelukkige familieomstandigheden verstek laten gaan. PSV zal hem op een ander moment inaugureren.

"Deze mannen twijfelden geen moment toen we ze vroegen en zetten zich graag voor ons in. Het zijn twee fantastische boegbeelden voor ons", zegt commercieel directeur Frans Janssen, die namens PSV de Mexicaanse strategie vormgeeft.

Janssen sprak onlangs in Guadelajara met bedrijven die geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap van een Mexicaanse businessclub van PSV. 'De regio Guadelajara kent een belangrijke overeenkomst met de Brainportregio: het is een regio voor innovatie en hightech. Ieder jaar studeren er 85.000 ingenieurs aan de universiteiten af. Dat bedrijven van daar in de ontwikkelingen in onze regio geïnteresseerd zijn, is begrijpelijk. Ze zien PSV als een verbinding'.

Deel deze pagina: