Studio040.nl
Live Live

Phillip Cocu vertrekt bij PSV, Van Bommel volgt hem op

Gepubliceerd: Vrijdag 22 juni 2018 11:40 - Bijgewerkt: Vrijdag 22 juni 2018 19:54

Phillip Cocu vertrekt bij PSV, Van Bommel volgt hem op

Trainer Phillip Cocu vertrekt na zes seizoenen bij PSV, hij gaat naar Fenerbahçe in Turkije.

Mark van Bommel volgt Cocu op bij PSV en heeft getekend tot 2021. Van Bommel verblijft momenteel als assistent-trainer van bondscoach Bert van Marwijk met Australië op het WK in Rusland. Direct na de laatste wedstrijd van de Socceroos keert hij terug naar Eindhoven om aan zijn nieuwe baan te beginnen. Jürgen Dirkx, zijn assistent bij PSV onder 19 en ook lid van de staf van Australië, wordt assistent onder Van Bommel.

De transfer van Phillip Cocu hing al enige tijd in de lucht. Vrijdagmiddag maakte Toon Gerbrands een eind aan alle speculaties. De PSV-directeur heeft bijna zijn hele staf zien vertrekken. Eerder vertrok technisch directeur Marcel Brands al en ook hoofd opleiding Pascal Jansen vertrekt bij PSV. Cocu neemt zijn assistent Chris van der Weerden mee naar Turkije.

Opvolging
De keuze van Mark van Bommel als hoofdcoach van PSV is een logische, hoewel de club erop hoopte dat Cocu zou blijven. Hij had nog een contract voor een jaar bij de Eindhovenaren. Alleen toen Cocu aangaf te willen vertrekken heeft PSV hem laten gaan. 'Iemand die zoveel voor de club heeft betekend, gun je zo'n kans gewoon en laat je gaan', al had Gerbrands het liever een jaar later gezien.

'Het ging allemaal heel snel, maar we zijn goed voorbereid', aldus algemeen directeur Toon Gerbrands over het vertrek van Cocu. 'We weten dat wanneer je succesvolle mensen als Phillip in huis hebt, het kan gebeuren dat zij met een mededeling als deze komen. Daarom zijn we al twee jaar geleden een traject met Mark aangevangen. Hij is er klaar voor.'

Prijzen
Cocu werd in maart 2012 interim-hoofdtrainer bij de Eindhovenaren nadat Fred Rutten werd ontslagen. Slechts enkele weken na zijn aantreden pakte Phillip Cocu zijn eerste prijs al met de KNVB Beker. Het was de eerste van vele prijzen. Onder Cocu werden de Eindhovenaren driemaal landskampioen, pakten ze één keer de beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal gewonnen.

Deel deze pagina: