Studio040.nl
Live Live

Phillip Cocu denkt alleen nog aan PSV - Ajax

Gepubliceerd: Vrijdag 13 april 2018 14:36 - Bijgewerkt: Vrijdag 13 april 2018 17:31

Phillip Cocu denkt alleen nog aan PSV - Ajax

'Er wordt niet gesproken over andere zaken dan de wedstrijd PSV - Ajax', stelt Phillip Cocu.

De PSV-coach doet vrijdagmiddag zijn verhaal in een volle persruimte op De Herdgang. Rustig en koel. Zoals dat Cocu betaamt. Ergens zit wel wat spanning, maar hij weet dat goed te verbergen.

De trainer begint z'n verhaal met de boodschap dat hij beschikt over een fitte selectie. Alleen Romero en Lundqvist zijn er niet bij. Jongens die sowieso nog geen bijdrage hebben geleverd aan de voortdenderende Eindhovense trein. PSV ligt op koers voor een puntenrecord. Mochten de laatste vier wedstrijden gewonnen worden, dan komt het puntenaantal uit op 89. Meer punten haalde PSV nog nooit.

Ajax
Maar Cocu kijkt niet naar statistieken. Die zijn voor de bühne. Ajax is het enige dat telt. Zondag moet er gewonnen worden en daarvoor moet PSV anders voor de dag komen dan in Amsterdam. Daar verliezen de Eindhovenaren kansloos met 3-0. Een blamage. 'Daar brachten we te weinig', weidt Cocu daar niet al te lang over uit.

Emotie
De spanning in Eindhoven is voelbaar. Niet alleen op De Herdgang. Ook op kantoren, in de binnenstad en in de fanshop in het Philips Stadion. Alles staat in het teken van zondag. Een titanenstrijd tussen de twee grootmachten uit Nederland van de afgelopen tientallen jaren. PSV - Ajax. Het wordt waarschijnlijk een hectische middag in een kolkend stadion. Met een euforische of teleurstellende afloop. Eén ding is zeker: Eindhoven kleurt zondag rood-wit. De stad kijkt samen naar wat een historische sportdag moet worden.

Deel deze pagina: