Studio040.nl
Live Live

Ook Romário benoemd tot 'PSV-ambassadeur'

Gepubliceerd: Vrijdag 01 maart 2019 19:06 - Bijgewerkt: Vrijdag 01 maart 2019 19:13

Ook Romário benoemd tot 'PSV-ambassadeur'

Romário de Souza Faria is door PSV benoemd tot ambassadeur van de club in Brazilië.

Tijdens een ontmoeting met fans en sponsors van PSV bevestigde Romário op een vraag uit het publiek spontaan dat hij in de rol van ambassadeur bij PSV terugkeert. Eerder dit seizoen benoemde PSV de Mexicaanse ex-PSV’ers Carlos Salcido en Francisco Rodriguez al tot ambassadeur in Mexico.

“PSV is mijn club, ik vind het een grote eer om deze nieuwe rol te krijgen”, zegt de oud-speler. De voormalig wereldvoetballer van het jaar is deze week in Eindhoven op uitnodiging van hoofdsponsor energiedirect.nl in Eindhoven. In het nieuwe seizoen keert hij nog eens terug voor een officiële inauguratie. “Daar kijk ik erg naar uit, want het voelt fantastisch om hier terug te zijn”, aldus de clubicoon.

Gezicht van PSV
Het ambassadeurschap van PSV houdt in dat Romário beschikbaar is om in Brazilië als gezicht van PSV op te treden. “Hij heeft toegezegd dat we hem kunnen inzetten op alle gebieden waarvan wij denken dat hij van toegevoegde waarde kan zijn”, zegt commercieel directeur Frans Janssen, die met Romário sprak over een nieuwe rol bij PSV. “Romário is een legende, in Eindhoven, in Brazilië, eigenlijk overal. Het is fantastisch dat iemand met zijn status zich voor onze club wil inzetten.”

Deel deze pagina: