Studio040.nl
Live Live

Onderzoek: Fans gebaat bij gezondheidsprogramma PSV

Gepubliceerd: Donderdag 07 februari 2019 16:17 - Bijgewerkt: Donderdag 07 februari 2019 16:21

Onderzoek: Fans gebaat bij gezondheidsprogramma PSV

PSV kan supporters helpen bij het volgen van een gezondere leefstijl. Dat blijkt uit een studie van het Amsterdam UMC, Radboudumc en de Vrije Universiteit van Amsterdam.

De onderzoekers baseren hun conclusie op het leefstijlprogramma EuroFIT. Dat programma wordt gratis aangeboden door PSV en andere eredivisieclubs. Hierbij werkten de fans twaalf weken lang onder leiding van een clubcoach aan hun leefstijl, met gezonder eten en meer bewegen. Volgens het onderzoek leidt het programma tot een gezonder gewicht en een gezonder bloedwaardenprofiel bij mannen van 30 tot 65 jaar.

Volgens onderzoeker Hidde van der Ploeg van Amsterdam UMC laat EuroFIT zien dat voetbalclubs een belangrijke rol kunnen spelen in het bereiken van mensen die zich niet aangesproken voelen door leefstijlprogramma’s. 'De kracht van voetbal kan een belangrijke rol kan spelen bij het bevorderen van de gezondheid', aldus Van der Ploeg.

Naast PSV namen onder andere ook ADO Den Haag, Vitesse, FC Groningen, Arsenal, Everton, Manchester City en Benfica deel aan het onderzoek.

Deel deze pagina: