Studio040.nl
Live Live

Nascimento houdt goed gevoel over aan 'kennismaking' met FC Eindhoven

Gepubliceerd: Donderdag 25 januari 2018 13:37 - Bijgewerkt: Donderdag 25 januari 2018 18:41

Nascimento houdt goed gevoel over aan 'kennismaking' met FC Eindhoven

Hij werkte donderdag z'n eerste training af aan de Aalsterweg: David Nascimento, kersvers hoofdtrainer van FC Eindhoven.

'Het gevoel is goed. Maandag mogen we meteen tegen Jong PSV. Een derby, dat maakt het extra spannend. Ik wil natuurlijk goed beginnen', glundert de van oorsprong Portugese voetbaltrainer met een cv waar de meeste spelers van FC Eindhoven alleen maar 'U' tegen kunnen zeggen.

Loopbaan
Als verdediger speelt hij van 1991 tot en met 2005 op Nederlandse bodem. Bij respectievelijk RKC Waalwijk, Roda JC, FC Utrecht, RBC Roosendaal en Sparta Rotterdam. Als jeugdtrainer werkt hij vervolgens bij Sparta, waar hij zijn spelerscarrière ook beëindigt. Samen met Adri van Tiggelen coacht Nascimento als gelegenheidsduo het eerste herenteam van de Rotterdammers naar de Eredvisie. In het vervolg van z'n loopbaan werkt de Kaapverdiër onder meer met Foeke Booy, Louis van Gaal en Johan Cruijff.

Gretig
Nu krijgt hij bij FC Eindhoven de kans zich te bewijzen als hoofdtrainer in het betaald voetbal. Hij lijkt rustig aan de zijlijn tijdens de eerste training. Observerend, als een soort herder die z'n kudde schapen bekijkt. Een op hol geslagen kudde, want een nieuwe trainer betekent ook nieuwe kansen voor bankzitters. Dat zet de boel op scherp. 'Daardoor wordt het wat rommeliger. Zo'n eerste training is eigenlijk nooit echt goed. Iedereen wil zich bewijzen. Maar het is mooi om te zien dat de groep gretig is.'

Jong PSV
FC Eindhoven neemt het maandag op tegen Jong PSV. Een stadsderby, om 20.00 uur op De Herdgang. Het team kan dus meteen aan de bak, want Jong PSV staat vijfde. De ploeg van David Nascimento moet het doen met een elfde plaats.

Deel deze pagina: