Studio040.nl
Live Live

Mini-marathon: lekker rennen met papa en mama

Gepubliceerd: Zondag 14 oktober 2018 12:15 - Bijgewerkt: Zondag 14 oktober 2018 12:36

Mini-marathon: lekker rennen met papa en mama

Ruim 3000 deelnemers waren er, voor de mini-marathon zondag in Eindhoven.

Kinderen van verschillende basisscholen in de stad deden eraan mee, met papa of mama en juffen en meesters.

En de meesten hadden goed geoefend, zoals de leerlingen van basisschool De Boog. Al weken werden er rondjes rond de school gerend om te trainen voor hét hardloopevenement van het jaar. Getooid in shirts van de school en met deelnemersnummer op de buik gespeld, verschenen ze vanmorgen aan de start.

Onder hen de 5-jarige David Bosch, na al die weken oefenen nu wel klaar 'voor de échte marathon', zoals hij het noemt. Wethouder Stijn Steenbakkers van Sport en de kinderburgemeester geven het startschot.

Het is een ronde van 1,6 kilometer, een Engelse mijl. Via de Hermanus Boexstraat lopen de kinderen en hun begeleiders een rondje dat finisht op de Vestdijk. Aangemoedigd door een stralend zonnetje en familieleden langs de kant. Sommigen racen er bloedfanatiek vandoor, anderen nemen de tijd, onder de indruk van wat er om hen heen gebeurt.

Maar iedereen finisht én krijgt een medaille. En daar gaat het om. Trots worden ze om de nek gehangen. Op de vraag of het leuk was, knikt David slechts. 'Maar ik ben nu best wel moe. En ik heb honger.' Want dan is 1,6 kilometer voor die kleine beentjes, toch best een heel eind.

Deel deze pagina: