Studio040.nl
Live Live

Metropoolregio Brainport Eindhoven op het shirt van PSV

Gepubliceerd: Maandag 25 maart 2019 14:16 - Bijgewerkt: Maandag 25 maart 2019 19:10

Metropoolregio Brainport Eindhoven op het shirt van PSV

'Metropoolregio Brainport Eindhoven' staat er vanaf volgend seizoen te lezen op het shirt van PSV. Dat heeft de club vandaag bekend gemaakt.

Onder die noemer hebben vijf grote namen uit de regio zich geschaard om Brainport prominenter op de kaart te zetten.

De High Tech Campus, VDL, ASML, Philips en Jumbo leveren alle vijf een bijdrage in de bijzondere sponsordeal. Het is voor het eerst dat niet een bedrijf maar de hele regio centraal staat. 'Dit is een primeur in de historie van de topsport. We creëren een nieuw ecosysteem en de manier waarop is kenmerkend voor de onderlinge verbondenheid en samenwerking in deze regio', aldus Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV.

Energiedirect.nl verhuist naar de achterkant van het PSV-shirt. Dat werd vorig jaar al bekend. Sindsdien bleef het lange tijd stil romdom een nieuwe shirtsponsor. Toch werd er achter de schermen hard gewerkt, zegt de commercieel directeur van PSV Frans Janssen. 'Vrijwel direct daarna hebben we aan de stichting Brainport, de merkhouder van Brainport Eindhoven, laten weten dat er een kans ontstond om een traditioneel sponsorconcept om te buigen naar een innovatieve samenwerking waarvan veel meer partijen kunnen profiteren.'


De nieuwe sponsordeal is dan ook  geen gewone deal, het is een 'evoluerend partnership', zoals PSV dat noemt. Onder de vlag Brainport Eindhoven kunnen in de nabije toekomst nog meer bedrijven aanhaken die zich verbonden voelen met Brainport. 

Overigens zullen de Stichting Brainport en de gemeenten die daar deel van uitmaken, geen geld inleggen in de sponsordeal. 

Deel deze pagina: