Studio040.nl
Live Live

Medisch centrum op De Herdgang

Gepubliceerd: Zaterdag 22 december 2018 10:08 - Bijgewerkt: Zaterdag 22 december 2018 21:46

Medisch centrum op De Herdgang

Op het trainingscomplex van PSV wordt vanaf volgend jaar een medisch centrum gebouwd voor topsport en breedtesport. Dat zijn de Eindhovense club en Sint Anna Zorggroep overeengekomen.

Het zogeheten Sports Performance Center op De Herdgang is gericht op het voorkomen van blessures en het verbeteren van sportprestaties. Ook moet sportmedische innovatie worden aangejaagd. Op die manier denken PSV en Sint Anna dat veel bewoners in de regio baat hebben bij het nieuwe centrum. 'Topsporters, hobbysporters, maar ook het bedrijfsleven zullen van dit initiatief profiteren. Binnen dit centrum gaan we samen fors inzetten op sportinnovatie en baanbrekend onderzoek. De kennis die we daar opdoen zal de topsport verder brengen en vervolgens ook de ‘gewone’ sportliefhebbers, maar ook het bedrijfsleven in de regio', aldus algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV.

De stap is een versterking van de samenwerking met het Sint Anna. Geblesseerde spelers van PSV worden al sinds jaar en dag bij de zorggroep behandeld, en begeleid bij hun herstel. 'Met dit initiatief verdiepen en verbreden wij onze samenwerking en bundelen wij onze krachten op het gebied van sportgezondheid en prestatieverbetering ten behoeve van alle sporters', reageert Ingrid Wolf, voorzitter raad van bestuur van de Sint Anna Zorggroep.

De bouw van het medische centrum is onderdeel van de vernieuwing van De Herdgang. Zo wordt het jeugdcomplex al aangepakt en komt er een stadion, geschikt voor het betaald voetbal.

De komende tijd gaan de twee partijen de plannen verder uitwerken. Ook bedrijven en onderwijsinstellingen kunnen aanhaken. Inmiddels hebben de eerste bedrijven zich hiervoor al gemeld.

Deel deze pagina: