Studio040.nl
Live Live

Medailles marathondeelnemers gearriveerd in Eindhoven

Gepubliceerd: Zaterdag 07 oktober 2017 13:39

De marathonlopers in Eindhoven krijgen dit weekend toch wel een medaille na hun prestatie. Dat laat de organisatie weten. De Nederlandse douane heeft de plakken vrijgegeven. De enorme lading eremetaal is inmiddels in Eindhoven gearriveerd.

Gisteravond leek het er nog op dat de organisatie van de Marathon Eindhoven alle medailles per post na moest zenden. "Het gaat niet lukken was echt het bericht gisteravond", zegt Edgar de Veer tegen Studio040. Het nasturen per post zou niet alleen zuur voor de deelnemers zijn geweest. Het zou ook een dure en enorme klus zijn geweest voor de organisatie.

Het eremetaal voor de marathonlopers is in China gemaakt en zat in een zeecontainer. Met de medailles was niets mis, maar in dezelfde container zaten ook andere goederen die wel 'verdacht' waren. Als gevolg daarvan mag de Nederlandse douane de gehele lading van de container niet vrijgegegeven.

Ondanks het slechte nieuws van gisteravond is de organisatie van de marathon toch door blijven werken om de medailles op tijd in Eindhoven te krijgen. Ze kreeg daarbij ondermeer hulp van de gemeente Eindhoven. De douane heeft uiteindelijk het eremetaal uit de container gehaald en vrijgegeven. "Dat is echt buiten de procedures om. Ik ben heel blij dat douane inzag wat de concequenties waren als de medailes niet vrijgegeven werden", aldus de Veer.

De marathon-directeur spreekt van pech rond de medaillekwestie. "We werken al meer dan tien jaar samen met deze leverancier, naar volle tevredenheid. We hebben nog nooit problemen gehad." Van Veer zegt nog nooit zo moe aan een marathonweekend te zijn begonnen. "Het wordt even alle zeilen bijzetten de komende dagen." Dat moet ook wel, want voor het eerst is de Marathon Eindhoven een tweedaags evenement.

De ongeveer 25.000 medailles worden in de middag in Eindhoven verwacht. De vrijwilligers van de marathon kunnen vanavond al de eerste plakken uitreiken aan de deelnemers van de 10 kilometer en 5KM4ALL. Zondag zijn de halve en hele marathonlopers aan de beurt.

Deel deze pagina: