Studio040.nl
Live Live

Mails voor raadsleden belanden bij inwoner Breda

Gepubliceerd: Donderdag 09 augustus 2018 14:32 - Bijgewerkt: Donderdag 09 augustus 2018 15:10

Mails voor raadsleden belanden bij inwoner Breda

Tientallen e-mails die bedoeld waren voor gemeenteraadsleden, zijn in verkeerde handen gevallen.

Zowel op de website van de gemeente als in een adreslijst van gemeenteraadsleden was bij twee mailadressen “eindoven.nl” geschreven in plaats van “eindhoven.nl”. De foute gegevens stonden zowel bij SP-raadslid Henri de Leeuw als bij 50PLUS-raadslid Wilma Richter.

De domeinnaam eindoven.nl is al bijna drie jaar in bezit van Cees Willemsen uit Breda. De ontvanger van de mails trok donderdag pas bij de gemeente aan de bel, terwijl het probleem volgens hem al drie maanden speelt. De zaak kwam aan het rollen naar aanleiding van een mail die Studio040 wilde sturen aan Wilma Richter.

Het is onduidelijk hoeveel e-mails Willemsen heeft ontvangen die niet voor hem bestemd waren, en wat hij ermee heeft gedaan. Voor zover valt na te gaan, is voor de interne communicatie van de gemeenteraad wel het juiste mailadres gebruikt.

Volgens Willemsen werd het foute mailadres ook overgenomen door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en een maillijst van de VNG. In totaal zegt hij ‘enkele tientallen’ mails te hebben ontvangen. Hij zegt zorgvuldig met deze mails om te gaan: “Een ieder die mij een mail stuurt via @eindoven.nl krijgt een automatisch antwoord terug. Vaak stuur ik er dan nog een berichtje achteraan met opmerkingen over Keesmakers.nl. Met de e-mail doe ik verder niets. Vaak lees ik de mail niet eens. Ik publiceer de inhoud van de e-mail nooit op een website of zo.”

De domeinnaam eindoven.nl wordt niet gebruikt voor een website – het adres www.eindoven.nl leidt bezoekers door naar een andere website van Willemsen, waar hij diverse maatschappelijke misstanden aan de kaak stelt. Zo stoort hij zich aan het gebruik van de naam ‘Kees’ voor plantaardige kaas, en schrijft hij over vermeende boekhoudfraude bij diverse gemeenten en provincies.

Naast eindoven.nl bezit Willemsen ook meer dan 150 domeinnamen die zijn afgeleid van de namen van bedrijven zoals ASML, Jumbo en Campina. In de meeste gevallen gaat het om bedrijven die volgens hem medeverantwoordelijk zijn voor de door hem genoemde misstanden. Via deze domeinnamen ontvangt hij aanzienlijk meer mails: tot wel meer dan 100 per dag, laat hij weten.

Overigens komt het veel vaker voor dat domeinnamen die gebaseerd zijn op een schrijffout van een merknaam of plaatsnaam, worden geregistreerd. Zo zijn ook de domeinnamen eindhove.nl, endhoven.nl en einhoven.nl vastgelegd, door allemaal verschillende mensen en bedrijven. Wanneer een mailadres handmatig wordt ingevoerd, bestaat de mogelijkheid dat een e-mail door een tikfout terechtkomen bij de eigenaar van zo’n domein.


De gemeente Eindhoven zegt in een reactie geen reden te zien om stappen de ondernemen tegen de eigenaren van domeinnamen die lijken op eindhoven.nl. Een woordvoerder zegt: “Mochten mensen zich op internet verschrijven en bijvoorbeeld Eindoven of Einthoven intikken op Google (of in een andere zoekmachine) dan wordt meestal de suggestie gegeven om op Eindhoven te zoeken, zodat men alsnog bij ons uitkomt. We vinden het niet nodig om domeinnamen te claimen die (verkeerd gespelde) variaties zijn van eindhoven.nl.

Gerelateerd nieuws
'Prijs voor studentenkamer in Eindhoven flink omhoog'

De huurprijzen van studentenkamers stijgen in Eindhoven harder dan in de meeste andere studentenste...

Speciale peroxideboten moeten blauwalg IJzeren Man aanpakken

Het Eindhovense natuurbad IJzeren Man wordt woensdag compleet onder handen genomen om blauwalg te v...

Slachtoffers Nederlands-Indië herdacht in Geldrop

Bij begraafplaats 't Zand in Geldrop worden woensdagavond traditiegetrouw de burgers en militairen ...

Nieuw Centrum Seksueel Geweld in Eindhoven drukbezocht

Veel slachtoffers weten de weg te vinden naar het nieuwe Centrum Seksueel Geweld in Eindhoven.

PSV treft BATE Borisov voor plek in groepsfase Champions League

PSV moet het opnemen tegen de Wit-Russische ploeg BATE Borisov voor een plek in de groepsfase van d...

ASML nadert 12.000 medewerkers in Veldhoven

Er staat geen maat op de explosieve groei van ASML, volgend kwartaal telt het Veldhovense bedrijf 1...

Schade aan heide door wekenlange droogte

Hoewel het inmiddels een aantal dagen heeft geregend, zijn de gevolgen van de droogte op de Strabre...

Etensresten oorzaak van vliegenplaag in afgebrand huis

Speurhonden van de politie hebben ontdekt dat etensresten de oorzaak zijn van een vliegenplaag in e...

Proef met opstijgende vliegtuigen in Eindhoven moet helpen geluidsoverlast te verminderen

Er komt een proef op Vliegbasis Eindhoven die moet helpen de geluidsoverlast voor omwonenden te bep...

Woninginbraak blijkt hennepkwekerij

Agenten gingen zondagavond af op een melding van een woninginbaak aan de Ridderzaal in het Eindhove...

Deel deze pagina: