Studio040.nl
Live Live

Lozano mogelijk toch tegen Feyenoord

Gepubliceerd: Dinsdag 20 februari 2018 12:21 - Bijgewerkt: Dinsdag 20 februari 2018 13:01

Lozano mogelijk toch tegen Feyenoord

Hirving Lozano moet donderdag voor de tuchtcommissie van de KNVB verschijnen.

PSV heeft een schikkingsvoorstel van drie duels gekregen van de aanklager betaald voetbal, maar accepteerde deze straf niet. De aanvaller en PSV kunnen zich nu donderdag verweren terwijl de aanklager een strafeis kan indienen. De tuchtcommissie doet vrijdag al uitspraak.

Mocht Hirving Lozano vrijgesproken worden, dan kan hij zondag meedoen in de topper Feyenoord-PSV. Als de Mexicaan toch een straf krijgt, is hij hoe dan ook geschorst voor die wedstrijd, ook als PSV in beroep gaat. Bij een directe rode kaart heeft een beroep namelijk geen opschortende werking.

Rode kaart
Lozano kreeg zaterdagavond op slag van rust een directe rode kaart van scheidsrechter Higler in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. De aanvaller van PSV zou zijn tegenstander een elleboog/klap in het gezicht hebben gegeven.

PSV, maar ook veel voetbalanalisten vinden de rode kaart een te zware straf voor Lozano. PSV verspeelde met tien man een 2-0 voorsprong tegen de Friezen. De ploeg van Cocu leidde met een 2-2 gelijkspel duur puntverlies.

Deel deze pagina: