Studio040.nl
Live Live

Langzamer maar niet minder fanatiek wandelvoetballen

Gepubliceerd: Woensdag 16 mei 2018 17:16

Langzamer maar niet minder fanatiek wandelvoetballen

In het Philips Stadion is er woensdagmiddag fanatiek gevoetbald tijdens het Walking Football Tournament.

 De deelnemende 60-plussers komen overal vandaan om het in het Philips Stadion tegen elkaar op te nemen. Het toernooi is georganiseerd door Harm Oppers van PSV Foundation. 


Het voornaamste doel van het toernooi is ouderen fit te houden. 'Ouderen is de snelst groeiende bevolkingsgroep en daarom zoeken we manieren om hun fit te houden,' vertelt Oppers. 'Nu is gezond blijven gecombineerd met een leuk potje voetbal.' 

Wandelen
Het grootste verschil tussen normaal voetbal en walking voetbal is het rennen. Bij walking football mogen de spelers alleen lopen en de bal mag niet boven de knieën komen. 'In praktijk zijn dat de regels, maar de deelnemers hebben er regelmatig discussie over,' zegt Oppers. 'De grens tussen lopen en rennen is soms dun en dan kunnen ze behoorlijk fanatiek worden.'

Naast een aantal teams uit Nederland die mee doen zoals Feyenoord, FC Utrecht, ADO Den Haag en Heracles doen er ook ploegen van buitenlandse clubs mee. Duitsland wordt vertegenwoordigd door Schalke 04 en Bayer Leverkusen en namens België zijn er Club Brugge en KRC Genk.

Er werd geen winnaar uitgeroepen. Wel was er een prijs voor het leukste team: een Fair Play Cup. Die werd gewonnen door Club Brugge.

Deel deze pagina: