Studio040.nl
Live Live

Landelijke kranten eenduidig: PSV is terechte kampioen

Gepubliceerd: Zondag 15 april 2018 22:37

Landelijke kranten eenduidig: PSV is terechte kampioen

PSV is de terechte kampioen. Dat is de conclusie van de landelijke dagbladen nu de Eindhovenaren hun 24ste landstitel hebben binnengesleept.

'In een rechtstreeks duel werd Ajax totaal de vernieling in gespeeld: 3-0. Met ook nog tien punten verschil op de ranglijst is er geen enkele discussie meer: PSV neemt met recht de titel van Feyenoord over', schrijft het AD.

Ook Trouw vindt dat PSV met kop en schouders boven de rest uitstak dit seizoen, en de nummer 2 Ajax. 'Een kampioen die niet zo mooi voetbalde en kon voetballen, het grootste deel van het seizoen althans niet, maar die – hoe zoet in Brabant – beter was, gewoon beter dan Ajax, met een voorsprong van niet minder dan tien punten'.

Ook de Volkskrant is duidelijk. De krant schrijft dat PSV sinds deze eeuw veruit de meeste successen boekte. Dit seizoen was het verschil met de concurrentie ook duidelijk: 'Als Ajax een politieke partij is met zelfdestructieve trekjes, is PSV een levendige beweging. PSV doorstond een moeilijke beginfase van het seizoen, zag telkens een andere uitblinker opstaan en profiteerde van onder meer de kwaliteit bij spelhervattingen.'

De Volkskrant noemt PSV vooral de slimste, verwijzend naar de slimme hightech-regio. 'Vlakbij het stadion van PSV ligt de High Tech Campus Eindhoven, waar technologie en zakenleven elkaar treffen. De site van de campus zelf spreekt van 'de slimste vierkante kilometer van de wereld'. Dat slimme werkt blijkbaar aanstekelijk. Op de tribune in Eindhoven staat politicus en seizoenkaarthouder Klaas Dijkhoff, die een tijd geleden 'de slimste man van de Nederland werd. PSV is misschien niet de grootste, maar wel de slimste club van Nederland. Zeker als het om kampioenschappen gaat.'

Deel deze pagina: