Studio040.nl
Live Live

Kruijswijk twijfelt nog over ambities voor Vuelta

Gepubliceerd: Zondag 29 juli 2018 20:06 - Bijgewerkt: Zondag 29 juli 2018 21:20

Kruijswijk twijfelt nog over ambities voor Vuelta

Steven Kruijswijk heeft zondagavond definitief beslag gelegd op de vijfde plek in de Tour de France.

Van vakantie is echter geen sprake voor de Nuenenaar. Hij rijdt maandag tot en met woensdag profcriteriums in Nederland en volgende week zaterdag doet de renner van LottoNL-Jumbo mee aan de Clasica San Sebastian. Op 25 augustus start Kruijswijk in de Ronde van Spanje.

'We gaan eerst eens zien hoe ik me dan voel en dan bekijken met wat voor doelstelling ik naar Spanje ga. Het is niet gezegd dat ik voor het klassement ga', aldus Steven Kruijswijk voor de camera's van de NOS. Het lijkt erop dat dat zijn ploeg de kaarten op George Bennet zet in Spanje.

De Nuenense renner van LottoNL-Jumbo vond de laatste rit over de Champs-Élysées in Parijs mooi, maar tegelijkertijd ook afzien. 'Het is hier altijd een pittig rondje. Maar het is geweldig om hier als nummer vijf binnen te komen. Je bent drie weken lang zo gefocust en bezig om veilig binnen te komen. Dat kun je nu loslaten'.

Kruijswijk is zeer tevreden met zijn vijfde plek in het algemeen klassement, die hij eigenlijk zaterdag al veiligstelde na de individuele tijdrit. Het was een succesvolle Ronde van Frankrijk voor zijn ploeg. Kruijswijk werd vijfde en Primoz Roglic vierde in de eindstand. Daarnaast zorgde Dylan Groenewegen voor twee etappeoverwinningen en Roglic won een zware bergrit.

Deel deze pagina: