Studio040.nl
Live Live

Kemphanen op titelkoers in eerste divisie

Gepubliceerd: Vrijdag 08 maart 2019 12:48 - Bijgewerkt: Vrijdag 08 maart 2019 17:46

Kemphanen op titelkoers in eerste divisie

Zo dichtbij dat ze 'em bijna kunnen ruiken: de Eindhoven Kemphanen hebben de titel in zicht in de eerste divisie. Dit weekend spelen ze tegen de Tilburg Trappers in de halve finales van de play offs. Daarmee lijkt de ploeg de weg omhoog weer te hebben gevonden.

Coach Peter van Kaam is vooral blij met hoe hecht het team is geworden, het afgelopen seizoen. Na de degradatie vorig jaar vertrokken maar liefst tien spelers. Daardoor konden veel eigen talenten doorstromen. 'We kennen elkaar van kleins af aan. Iedereen in dit team gunt elkaar alles. Iedereen heeft zijn eigen plek en respecteert dat van elkaar.'

Of er na een eventueel kampioenschap ook gepromoveerd wordt is nog de vraag. Om het startbudget bijeen te krijgen, zullen extra sponsors gevonden moeten worden. En wellicht is het voor het team ook goed om nog een jaar 'te rijpen' in de eerste divisie en pas daarna te promoveren. 'Dat zou mijn voorkeur hebben', zegt coach Van Kaam daarover. Het team bij elkaar houden, nog verder groeien en dan na volgend seizoen een spetterende comeback maken in de BeNeLeague.

Deel deze pagina: