Studio040.nl
Live Live

Jong de Jong nu definitief nieuwe technisch manager PSV

Gepubliceerd: Maandag 01 oktober 2018 18:55 - Bijgewerkt: Maandag 01 oktober 2018 19:08

Jong de Jong nu definitief nieuwe technisch manager PSV

John de Jong is definitief de nieuwe technisch manager van PSV. Hij heeft een contract getekend tot halverwege 2022.

De oud-voetballer was dit seizoen al een poosje technische manager op interimbasis. Hij volgt Marcel Brands op, die afgelopen zomer naar het Engelse Everton vertrok. 'Ik heb de interimperiode als positief ervaren en de clubleiding heeft er dezelfde gedachten bij. Er ligt een mooie, stevige basis en ik kijk er naar uit om in deze functie verder te gaan', reageert De Jong.

Algemeen directeur van PSV Toon Gerbrands: 'De Jong wist als hoofdscout tot in detail wat de technische plannen waren en dat is essentieel gebleken bij het invullen van zowel de staf als de selectie. Hij heeft deze flinke vuurproef met verve doorstaan. Die drie maanden waarin John op interim basis werkte, hebben ons geleerd dat hij ook voor de toekomst de ideale technisch manager voor PSV zou zijn'.

De Jong keek de afgelopen jaren al intensief mee met Brands. De geboren Hagenaar is inmiddels achttien jaar aan PSV verbonden. Tussen 2000 en 2008 was hij speler bij de Eindhovense club. Na zijn voetballoopbaan ging hij verder als scout bij PSV.

Deel deze pagina: