Studio040.nl
Live Live

Grote sporsordeal in de maak: Brainport op voetbalshirt PSV

Gepubliceerd: Maandag 25 maart 2019 07:30 - Bijgewerkt: Maandag 25 maart 2019 07:50

Grote sporsordeal in de maak: Brainport op voetbalshirt PSV

Het merk Brainport of grote bedrijven uit de hightech-regio Eindhoven komen op het voetbalshirt van PSV te staan.

De club is daarover met diverse partijen in gesprek. Het ED bericht maandag over de grote sponsordeal. De onderhandelingen met de bedrijven worden nog gevoerd. Zo zijn bijvoorbeeld chipmachinefabrikant ASML uit Veldhoven en het Eindhovense VDL bij de deal betrokken.

Het zou gaan om een vernieuwende sponsoraanpak, die de club ieder jaar miljoenen euro's moet opleveren. De deelnemende bedrijven hoesten dit dan samen op.

PSV zocht al langer naar een manier om de innovatiekracht van de Brainport-regio te benutten. Voor de betrokken bedrijven levert de deal niet direct meer omzet op, is de verwachting. ASML en VDL zijn bijvoorbeeld al geen merken waar de consument iets mee te maken heeft. De bedrijven zouden vooral geïnteresseerd zijn in het feit dat Brainport als hightech-regio nog beter op de kaart wordt gezet, als die merknaam op het shirt van PSV staat.

Aan het einde van dit seizoen stopt de huidige hoofdsponsor Energiedirect.nl. Wel blijft het bedrijf sponsor en blijft het concern zichtbaar op de achterkant van het PSV-shirt.

Deel deze pagina: