Studio040.nl
Live Live

Grootste buitenvolleybaltoernooi van Europa

Gepubliceerd: Vrijdag 16 juni 2017 13:03 - Bijgewerkt: Woensdag 15 november 2017 11:33

Grootste buitenvolleybaltoernooi van Europa

Eindhovense volleybalclub Hajraa organiseert dit weekend het grootste buitenvolleybaltoernooi van Europa in Eindhoven.

Tijdens de 39e editie van dit toernooi spelen 475 damesvolleybalteams mee. Speciale aandacht is er dit jaar voor zitvolleybal. De Nederlandse zitvolleybalsters dagen eredivisie teams uit voor een wedstrijd zitvolleybal. Op deze manier vraagt de Eindhovense volleybalclub Hajraa aandacht voor de paralympische sport.

De organisatie vraagt niet alleen aandacht voor de sport, maar ook voor de verhalen achter de zitvolleyballers, mensen die allemaal een beperking hebben, die ze hebben moeten accepteren.

Bijzonder is de speciale, tijdelijke vloer die hiervoor wordt aangelegd. Tijdelijke vloeren worden tot nu toe alleen in binnenzalen gelegd. Dit wordt de eerste keer dat er buiten een tijdelijk zitvolleybalspeelveld ontstaat.

Naast de komst van de paralympische volleybalsters, beschikt het buitentoernooi dit jaar over een aantal andere primeurs. Zo lanceert Hajraa in samenwerking met sponsor Alten een wedstrijd-app, die informatie toegankelijker maakt en voor meer interactiviteit moet zorgen. Ook zijn er dankzij sponsor ilionx ook drie speelsters van het Nederlands damesvolleybalteam aanwezig, te weten Anne Buis, Yvon Beliƫn en Femke Stoltenborg. Zij geven diverse clinics aan bezoekers van het toernooi.

Tom van Veen, organisator: "Wij vinden dat volleybal voor iedereen is. Ook voor mensen met een beperking die niet staand kunnen volleyballen. Het doorzettingsvermogen van de Paralympische volleybalsters is niet alleen een bron van inspiratie voor volleyballers, maar voor iedereen die ons toernooi komt bezoeken. Ik ben benieuwd hoe de eredivisieteams presteren tegen de dames, het is in ieder geval een mooie uitdaging!"

Al bijna veertig jaar organiseert de Eindhovense Studenten Volleybalvereniging Hajraa jaarlijks Europa's grootste grasvolleybaltoernooi: het Hajraa Buitentoernooi. Elk jaar reizen er naast de 4.000 Nederlandse deelnemers ook veel buitenlandse teams af naar het toernooi. Naast wedstrijden van recreanten- tot eredivisieniveau, host het Hajraa Buitentoernooi het Nederlands Studenten Kampioenschap volleybal en is het een locatie van de nationale beach-competitie.

Deel deze pagina: