Studio040.nl
Live Live

Geen podiumplaats voor Kruijswijk

Gepubliceerd: Zaterdag 15 september 2018 18:11 - Bijgewerkt: Zondag 16 september 2018 17:39

Geen podiumplaats voor Kruijswijk

Wielrenner Steven Kruijswijk is zijn podiumplek in de Vuelta weer kwijtgeraakt zaterdag.

De Nuenense renner zag zijn directe concurrenten Enric Mas en Miguel Ángel López van hem wegrijden in een korte maar venijnige bergrit. Kruijwijk zakte daardoor naar de vierde plek in het algemeen klassement op de voorlaatste dag van de Ronde van Spanje. De laatste dag vallen er geen wijzigingen in de eindstand te verwachten. Wel is de renner de eerste Nederlander die in alle drie de grote rondes de top vijf heeft gehaald.

Er stonden zaterdag liefst zes beklimmingen op het programma tijdens de etappe van 97 kilometer. Op de voorlaatste klim ontplofte de kopgroep met daarin ook nog Steven Kruijswijk. De renner van LottoNL-Jumbo moest in de achtervolging om zijn derde plek te behouden.

Op de slotklim reden Mas en López weg bij iedereen. Leider Yates moest de twee ook laten gaan, al hij hij genoeg marge. Valverde moest vervolgens lossen uit de groep met Kruijswijk die er daarna alleen voor stond en de twee koplopers steeds verder zag uitlopen. In de eindsprint was de Spanjaard Mas nét iets sneller dan Maz, maar beiden staan wel op het podium van de Vuelta. Kruijswijk valt daar net buiten.


De renner uit Nuenen reed al eerder dit jaar de Tour de France waarin hij vijfde werd. Nu mag hij dus een vierde plek toevoegen aan zijn palmares. De voorbije dagen raakte hij al eerder zijn podiumplek kwijt, maar na een sterk optreden vrijdag veroverde hij die weer terug, zei het met een kleine marge.

Deel deze pagina: