Studio040.nl
Live Live

Gebiedsverbod voor zeven PSV-fans na incident PSV-NAC

Gepubliceerd: Zaterdag 14 april 2018 19:28 - Bijgewerkt: Zaterdag 14 april 2018 21:31

Gebiedsverbod voor zeven PSV-fans na incident PSV-NAC

Zeven personen hebben een gebiedsverbod gekregen voor het centrum van Eindhoven en Philips Stadion.

Burgemeester Jorritsma heeft de gebiedsverboden opgelegd vanwege een incident in de Elisabethtunnel op 31 maart dit jaar. Een groep PSV-aanhangers viel een groep Engelse schooljeugd lastig. Een leerling en begeleider die de groep te hulp schoten, kregen klappen van de relschoppers.

De mishandelde leerling heeft de nacht in het ziekenhuis moeten doorbrengen. De ME moest er aan te pas komen om de groep uit Sheffield te ontzetten. De leerlingen zijn geschrokken naar hun hotel gevlucht. De groep Engelsen was te gast was bij PSV om deel te nemen aan een driedaagse ‘soccerschool’.

Geen kampioensfeest
De zeven PSV-aanhangers mogen niet naar de resterende thuis- en uitwedstrijden dit seizoen, dus ook niet de kampioenswedstrijd tegen Ajax op zondag.

Als de Eindhovenaren kampioen worden zijn de relschoppers ook niet welkom bij de huldiging. Verder mogen de zeven de Europese thuiswedstrijden en risicowedstrijden van PSV in het komende seizoen niet bezoeken. De club zelf beraadt zich nog op een mogelijk stadionverbod voor de aanhangers.

Schaamte
Burgemeester Jorritsma van Eindhoven zegt zich te schamen voor het incident eind maart: 'Tegen gasten nog wel die we zelf hebben uitgenodigd. De betreffende PSV-aanhangers hebben hun eigen club en de stad Eindhoven internationaal in een kwaad daglicht gesteld.'

In een brief heeft Jorritsma zijn medeleven en schaamte overgebracht aan de schoolleiding van de jongen en aan de burgemeester van Sheffield. Ook PSV stuurde de Engelse bezoekers een bericht: de school en leerlingen ontvingen een videoboodschap waarin directeur Toon Gerbrands en aanvoerder Marco van Ginkel zich verontschuldigen voor het gedrag van hun ‘fans’.

Deel deze pagina: