Studio040.nl
Live Live

FC Eindhoven verliest voor vijfde keer op rij

Gepubliceerd: Zaterdag 10 maart 2018 10:37 - Bijgewerkt: Zaterdag 10 maart 2018 11:10

FC Eindhoven verliest voor vijfde keer op rij

FC Eindhoven heeft de slechte reeks vrijdagavond niet kunnen doorbreken tegen Fortuna Sittard.

De Limburgers waren met 1-3 te sterk aan de Aalsterweg. Het is de vijfde keer op rij dat de ploeg van trainer David Nascimento verliest. Al draait Fortuna op dit moment mee bovenin de Jupiler League.

Djibril Dianessy zorgde na 36 minuten voor de openingstreffer in het Jan Louwersstadion. Todd Cantwell nam de 0-2 voor zijn rekening na 63 minuten spelen. Het initiatief van de wedstrijd lag vooral bij de bezoekers, al waren er zeker fases in waarin de spelers van coach Nascimento niet onder deden voor Fortuna Sittard.

Aansluiting
Na de 0-2 begon FC Eindhoven aan een offensief en forceerde zowaar een aansluitingstreffer. Die kwam in de 72e minuut op naam van Doriano Kortstam. Alleen de blauw-witten wisten niet door te drukken vervolgens.

Vijf minuten later was de hoop op een resultaat weer vervlogen. Elf minuten voor tijd zette invaller Stefan Askovski de 1-3 op het bord, de uiteindelijke en voor de Limburgers verdiende eindstand. De score voor had voor Fortuna Sittard hoger uit kunnen vallen, maar FC Eindhoven keeper Thomas Hooybergs stond in de weg.

Blessure
Alsof de slechte reeks en avond zelf nog niet treurig genoeg waren, moeten de blauw-witten het waarschijnlijk ook voorlopig zonder Abdelmalek El Hasnaoui stellen. De aanvaller moest al na 37 minuten naar de kant en kan zich melden bij de toch al zo grote ziekenboeg van FC Eindhoven.

De ploeg van David Nascimento staat op dit moment zestiende in de Jupiler League met 31 punten.

Deel deze pagina: