Studio040.nl
Live Live

FC Eindhoven verliest voor de vijfde keer op rij

Gepubliceerd: Zaterdag 15 september 2018 08:25 - Bijgewerkt: Maandag 17 september 2018 07:51

FC Eindhoven verliest voor de vijfde keer op rij

FC Eindhoven heeft een negatief clubrecord gevestigd, de ploeg verloor de vijf eerste wedstrijden van het seizoen.

Het is een trieste balans die opgemaakt moet worden na de met 0-1 verloren wedstrijd van vrijdagavond tegen MVV. Nul punten en stijf onderaan in de Keuken Kampioen Divisie. Zo'n slechte seizoenstart kwam nog nooit voor aan de Aalsterweg.

De ploeg van coach Dadvid Nascimento trad tegen de Limburgers aan met een flink gewijzigde opstelling en speelde ook weer in 4-3-3 systeem. Niels Raaijmakers maakte zijn basisdebuut en Collin Seedorf was hersteld van een hersenschudding en startte als rechtsback.

In de eerste helft hadden de blauw-witten een paar keer een goede kans op een voorsprong. MVV bracht weinig op bezoek aan de Aalsterweg. Het was vooral aan PSV-huurling Luuk Koopmans te danken dat de Limburgers met 0-0 mochten gaan rusten.

Waarschijnlijk zijn er harde woorden gevallen in de kleedkamer bij MVV, want aan het begin van de tweede helft stond er een andere ploeg. Het leverde een aantrekkelijkere wedstrijd op met kansen over en weer, maar nog altijd geen doelpunten. 

Uiteindelijk zorgde een domme overtreding van Bourard in de slotfase ervoor dat de scheidsrechter de bal op de stip legde. Joeri Schroijen wist wel raad met dit buitenkansje voor MVV en schoot netjes de 0-1 tegen de touwen. Zo staat Eindhoven wederom met lege handen, op nul punten en moet het volgende week vrijdag op bezoek bij Roda JC.

Deel deze pagina: