Studio040.nl
Live Live

FC Eindhoven pakt in extremis punt tegen FC Twente

Gepubliceerd: Zaterdag 06 oktober 2018 08:03

FC Eindhoven pakt in extremis punt tegen FC Twente

FC Eindhoven heeft vrijdagavond met 1-1 een gelijkgespeeld tegen FC Twente dat op bezoek kwam.

De blauw-witten hebben vorige week tegen Jong Ajax met een 0-3 overwinning flink wat vertrouwen getankt na de slechte seizoensstart. De Eindhovense ploeg zette goed druk en liet de tukkers niet voetballen. Dat lukte aardig en zorgde ervoor dat beide teams redelijk in evenwicht waren. Het resulteerde alleen ook in weinig kansen.

Aanvallend leek de ploeg van trainer David Nascimento er weer niet uit te komen. Een bal op de bal van Van der Heyden na rust was de grootste kans voor FC Eindhoven. De 0-1 lag er toen al in voor FC Twente. Aitor Cantalapiedra wist een vrije trap met wat geluk achter doelman Ruud Swinkels te krijgen.

De punten leken mee naar Enschede te gaan, zeker nadat Jay Idzes in de 74ste minuut direct rood kreeg en de blauw-witten met tien man stonden. Diep in blessuretijd wist FC Eindhoven toch nog een punt thuis over te houden aan het duel met FC Twente. Collin Seedorf wist uit een corner de 1-1 binnen te koppen.


Na acht wedstrijden staat FC Eindhoven nu zeventiende in de Keuken Kampioen Divisie met vijf punten uit acht wedstrijden.

Deel deze pagina: