Studio040.nl
Live Live

FC Eindhoven: het hoofd omhoog in tijden van sportieve crisis

Gepubliceerd: Donderdag 27 september 2018 14:47 - Bijgewerkt: Donderdag 27 september 2018 16:44

FC Eindhoven: het hoofd omhoog in tijden van sportieve crisis

Het loopt niet goed bij FC Eindhoven. Uitgeschakeld in het bekertoernooi en nog maar slechts één punt bijgeschreven in de Eerste Divisie, na het gelijkspel tegen Roda JC vorig weekend.

Toch blijft de sfeer goed, in de kleedkamer en op het veld. Al geeft trainer David Nascimento direct toe dat de ploeg het niet makkelijk heeft op het moment. "Als je telkens klappen krijgt, telkens valt en weer opstaat, dan wil je ook een keer die beloning voelen. Dat geldt voor iedereen. We hebben het niet makkelijk. De spelers niet, de staf niet."

Vooral omdat het oneerlijk voelt, onterecht, de gedeelde laatste plaats op de ranglijst, vertelt aanvoerder Branco van den Boomen. "De eerste drie wedstrijden waren we zeker niet de onderliggende partij. Je mag dan verwachten dat we daar wel een paar punten meer weghalen. Dan kom je direct ook in een andere flow."

Maar de situatie is zoals die is: op doelpuntensaldo staan de Eindhovenaren één-na-laatst. En dan staat vrijdag Jong Ajax op het programma, de regerend kampioen in de Eerste Divisie. Van den Boomen houdt moed. "Ik heb vertrouwen in mezelf en in ons team. En het gaat lukken. Misschien niet deze vrijdag, maar uiteindelijk gaat het een keer lukken."

Deel deze pagina: