Studio040.nl
Live Live

FC Eindhoven: 'Hecht team ondanks nederlagen'

Gepubliceerd: Donderdag 20 september 2018 12:53

FC Eindhoven: 'Hecht team ondanks nederlagen'

Het is de slechtst denkbare seizoensstart: vijf wedstrijden op weg in de eerste divisie en FC Endhoven heeft nog nul punten mogen bijschrijven.

Aanvoerder Branco van den Boomen kijkt ondanks alles toch met een goed gevoel naar de wedstrijd van vrijdag, uit tegen Roda JC.

Roda is gedegradeerd uit de Eredivisie en staat momenteel in de subtop van de eerste divisie. Van den Boomen verwacht dat Roda in een wedstrijd voor eigen publiek vol in de aanval zal gaan, waardoor er voor FC Eindhoven mogelijkheden komen in de omschakeling.

FC Eindhoven heeft tot nu toe elke wedstrijd verloren, toch ziet Branco van den Boomen wel lichtpuntjes. "Over de eerste vijf wedstrijden heb ik een beetje een dubbel gevoel omdat we in elke wedstrijd goed mee hebben gedaan en een redelijk aandeel hadden. Vooral tegen MVV, Go Ahead Eagles en Almere City FC waren we de betere ploeg aan de bal, alleen in de eindfase waren die teams beter. Ze wonnen die wedstrijden op kleine details," zegt de aanvoerder.

Volgens Van den Boomen is de sfeer in het team dan ook goed en blijven de koppies nog dezelfde kant opstaan. "Natuurlijk zou het wel een extra beloning zijn om een keer drie punten te pakken voor al het werk wat we samen verrichten."

Deel deze pagina: