Studio040.nl
Live Live

FC Eindhoven doet zichzelf tekort tegen MVV

Gepubliceerd: Zaterdag 24 maart 2018 10:45 - Bijgewerkt: Zaterdag 24 maart 2018 11:10

FC Eindhoven doet zichzelf tekort tegen MVV

FC Eindhoven heeft vrijdagavond met 2-0 verloren uit bij MVV in Maastricht.

De blauw-witten startten goed tegen de Limburgers en lieten goed spel zien in de openingsfase. De Eindhovenaren slaagden er echter niet in om te scoren en dat deed MVV wel twee keer in blessuretijd.

Vertrouwen
Het viel duidelijk te merken dat FC Eindhoven flink wat vertrouwen heeft overgehouden aan de winst op Jong FC Utrecht vorige week. In de eerste helft voetbalden de Eindhovenaren prima en wisten ze de nodige kansen te creëren.

Het was echter MVV dat de grootste kans kreeg via een harde kopbal uit een corner. De Eindhovense keeper Hooyberghs wist met een knappe reflex de openingstreffer te voorkomen. Het tempo zakte even in, maar de blauw-witten wisten tot aan de rust een overwicht te behouden, al resulteerde dat niet in echt grote kansen.

Blessuretijd
In blessuretijd viel dan toch de openingstreffer, maar tegen de verhoudingen in. MVV wist dankzij Alessandro Cairanni relatief makkelijk te scoren nadat de Eindhovense verdediging simpel werd uitgespeeld: 1-0

Na rust was het overwicht voor de Limburgers. FC Eindhoven kon niet meer het goede spel uit de eerste helft brengen. Het resulteerde in de nodige kansen voor MVV, maar niet tot doelpunten. De blauw-witten waren zelfs een paar dicht bij de gelijkmaker, maar die viel niet. Mede ook vanwege een afgekeurde goal wegens buitenspel.

Het was wederom de blessuretijd die de Eindhovenaren de das om deed. Klooster veroorzaakte een strafschop en die werd door Kelechi Nwakali van MVV binnengeschoten. Daarmee werd de eindstand 2-0.

Deel deze pagina: