Studio040.nl
Live Live

FC Eindhoven aan vooravond van start Jupiler League

Gepubliceerd: Donderdag 17 augustus 2017 08:12 - Bijgewerkt: Woensdag 15 november 2017 11:33

FC Eindhoven aan vooravond van start Jupiler League

FC Eindhoven traint vandaag voor het laatst in aanloop naar het begin van de Jupiler League. Vrijdagavond om 20:00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Telstar op het programma.

Trainer Wilfred van Leeuwen zal z'n handen vol hebben aan FC Eindhoven. De ploeg zag sterkhouders Dario van den Buijs en Jinty Caenepeel vertrekken. Ook de Braziliaan Leonardo en aanvaller Daoud Bousbiba verlieten de club aan de Aalsterweg. Met die transfers ging veel ervaring verloren.

Het gat dat daardoor ontstaat moet worden opgevangen door veel jonge honden. Net als vorig seizoen hebben de blauw-witten veel Belgen in de gelederen. Fries Deschilder is van hen de meest spraakmakende. De 24-jarige middenvelder gaat z'n zesde seizoen in als speler van FC Eindhoven.

Een andere Belg die zich voegde bij de selectie van Wilfred van Leeuwen is Alessio Carlone. Hij werd transfervrij overgenomen van KRC Genk dat hem twee seizoenen verhuurde aan FC Den Bosch. Vorige week werd ook de Belgische aanvaller met Congolese roots Elton Kabangu ingelijfd door FCE.

Veel jonge jongens en een redelijk dunne selectie moeten het gaan doen voor de Eindhovenaren. Trainer Van Leeuwen doet niet aan ranglijstdoelen. Maar het moge duidelijk zijn dat FC Eindhoven net als ieder seizoen z'n pijlen weer richt op de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Deel deze pagina: